De små sakerna i din tillvaro

En lärare stod framför sin klass och hade några grejer upplagda på katedern. När lektionen började, tog han upp en stor tom glasburk och började fylla den med stenar.
Därefter frågade han klassen om burken va full? Klassen höll med om att burken va full.
Så läraren plockade upp en låda med grus och hällde gruset i burken. Gruset föll naturligtvis på plats mellan de större stenarna.
Sedan frågade han klassen om burken var full? Eleverna skrattade och höll med.
Nu plockade läraren upp en låda med sand och hällde i burken. Självklart fyllde sanden igen de övriga hålligheterna.

"Ok." sa professorn. "Jag vill att Ni ska se på denna burk som era liv. Stenarna är viktiga saker- er familj, er partner, hälsa, saker som - om allt annat var förlorat och endast dessa fanns kvar, så skulle de fortfarande fylla ditt liv.
Gruset är andra saker som har betydelse, ditt jobb, ditt hus, din bil m.m.
Sanden är allt annat, de små sakerna i din tillvaro.
Om du häller sanden i burken först, finns det inget utrymme för grus och stenar. Det är samma med era liv. Om du spenderar all din tid på de små sakerna, kommer du aldrig att ha plats i ditt liv för saker som är viktiga för dig. Observera noga de saker som är vitala för din glädje. Tag med din partner att dansa, bjud vännerna på middag... Det kommer alltid finnas tid över för att gå till arbetet, städa, eller gå ut med sopporna. Se därför till de större stenarna först - saker som verkligen har betydelse. Bestäm dina prioriteringar. Resten är endast sand och får ändå alltid plats."

Plötsligt steg en av eleverna fram och plockade upp glasburken som alla höll med om var full, och började hälla en öl i den. Självklart fyllde ölen upp resten av burken. Nu var burken verkligen FULL.

Moralen i denna historia är följande...
Det spelar ingen roll hur fullt ditt liv är, det finns alltid plats för en öl.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0