För er som orkar läsa om: Fenomenet kring Stieg

Nu sitter jag här och funderar lite... Filmen idag va jätte bra, men inte bättre än de två första. Men jag tycker att alla tre filmer har varit otroligt bra, speciellt för att vara svenska! Men jag funderar på hela fenomenet kring Stieg larsson, författaren till böckerna som nu är film. 


När han dog så va det ju meningen att hans sambo skulle skriva klart bokserien så den blev komplett, men eftersom hon och Stieg inte var gifta, så ärvde Stiegs pappa och bror alltihopp, och dom ville tjäna pengar, medans sambon ville skriva klart böckerna. Så där va de ju en tvist ett tag, men dethär med filmerna...

Redan när den första filmen kom ut på bio, blev den en enorm succé och pengarna bara strömmade in till filmbolaget..! Så de två uppföljarna kunde utan problem finansieras minst lika bra! De ser man verkligen i denna tredje filmen!! För vilka skådespelarna som är med.....!! De är många många av sveriges absolut bästa skådespelare alla kategorier! Det är med väldigt många äldre män, i film tre, som länge tillhört sveriges absolut största skådespelar elit och nu är de alldra flesta, samlade i en och samma film! De är ett otroligt fenomen! Att EN film kan dra till sig sådan otrolig publisitet och intresse!! De tycker jag är helt otroligt!

Några av de äldre skådespelarna:
Georgi Staykov (Sandor slash Ida, Kyrkogårdsön, Wallander)
Anders Ahlbom Rosendahl (Kim novak badade aldrig i genesarets sjö)
Hans Alfredsson (Hasse i "Hasse&Tage")
Magnus Krepper (Lejontämjaren)
Johan Kylén (Noll tolerans)
Lennart Hjulström (Ondskan)

Andra mycket kända skådespelare:
Michael Nyqvist (Så som i himelen)
Noomi Rapace (Sanning eller konsikvens)
Lena Endre (Wallander serien, Alla älskar Alice)
Sofia Ledarp (Varannan vecka)
Jacob Ericsson (Tsatsiki, Eva&Adam, Patrik 1,5)
Niklas Hjulström (Paradiset)
Annika Hallin (I taket lyser stjärnorna)

De är bara någa av de otroligt många filmer som dessa skådespelare har varit med i! Många har även varit med i en eller flera Wallander och Beck filmer, därför jag typ älskar dom.. ;)  En gång för alla måste jag säga att de är otroligt duktiga skådespelare som har samlats i en och samma film!
Mycket bra jobbat Stieg larsson!! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0